Ägg royale


Ursprungsreceptet föreskriver äkta kaviar, men sådan lyx kostar vi inte på oss. Löjrom går minsann inte heller av för hackor. Gräslöken har vi också lagt till, både för färg och smak. På fina restauranger serveras denna rätt med en sked i guld eller hjorthorn, men plast eller rostfritt går också bra. Däremot inte silver som ärgar.

Ingredienser
Portioner: 4
Tid: 15 minuter

2 msk smör
4 ägg
2 msk finklippt gräslök
4 msk gräddfil (eller creme fraiche)
salt
nymalen vitpeppar
4 tsk avrunnen löjrom

Gör så här
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme (eller i vattenbad).

2. Tvätta äggen och hugg av dem vid ena änden med en vass kniv. Häll innehållet i kastrullen och rör med trägaffel till en krämig äggröra.

3. Dra pannan av värmen, tillsätt den finklippta gräslöken med gräddfil som ger en hela anrättningen en fräsch syrlighet. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Fyll de rengjorda äggskalen med äggröra och toppa med en liten klick löjrom.

Käälla: dn.se